Bootcamp Heuvelzicht

Op 11 februari 2020 stond onze jaarlijkse sportdag gepland. Dit jaar stonden de opdrachten in het teken van het thema ‘Bootcamp’. Alle leerkrachten hadden zich dus uitgedost in hun beste legerkledij. Er werd ook wat schmink voorzien voor alle leerlingen zodat ook zij zich  konden inleven voor deze dag.

 

De leerlingen werden zoals elk jaar verdeeld in 3 groepen. Voor elke groep was een specifiek programma voorzien.

 

De leerlingen van klassen PE1, PE10 en PE13 maakten de verplaatsing naar sporthal De Pluimen in Diksmuide. Daar kregen zij onder leiding van meester Johan en meester Simon onder andere een sessie stoot- en traptechniek. Dit was voor vele leerlingen de eerste keer dat ze met deze sporttak in contact kwamen! De meesten vonden het dan ook superleuk om hiermee kennis te maken. Met meester Johan hadden ze tenslotte een echte ervaren leermeester op het vlak van gevechtssporten!

De leerlingen die in Klerken (grote zaal) bleven, werden verdeeld in 2 groepen; de rolstoel gebonden groep en de mobiele groep. Deze 2 groepen kregen de ondersteuning van leerlingen uit ‘T Saam Campus Cardijn Diksmuide. Elke klas kreeg een stempelkaart met de verschillende missies (opdrachten) op. Na elke missie kregen de leerlingen een stempel. De bedoeling was dan ook om gedurende de hele dag zo veel mogelijk stempels te verzamelen.

De opdrachten van de rolstoel gebonden groep bestonden onder andere uit schommelen, stoelendans, experimenteren op lange mat, bowling, parachute, op doek vooruit trekken, … In de namiddag werd er een rolstoeldans aangeleerd en een grote wandeling gemaakt.  Voor de mobiele groep waren andere opdrachten voorzien. Zij kregen onder andere een klimparcours, een sluipparcours, een schietstand (met NERF-geweren!), stuiterbal, ritje met de tank, … Kortom, voor elke leerling was er een waaier aan activiteiten voorzien!

 

Omstreeks 15u was er een apotheose voorzien. De leerlingen van Diksmuide hadden ondertussen opnieuw de verplaatsing gemaakt naar Klerken. Er werden stoelen en banken geplaatst zodat een groot publiek kon plaatsnemen voor de show. De rolstoel gebonden leerlingen brachten, samen met hun begeleiders, een prachtige rolstoeldans op het liedje van K3. Het publiek was alvast laaiend enthousiast!

 

Om de dag af te sluiten werd er, zoals gewoonlijk, een fuif gegeven. Met meester Kristof achter de draaiknoppen konden de leerlingen hun laatste energie kwijt op de dansvloer! We kunnen dan ook spreken van een geslaagde editie van de sportdag. De leerlingen hadden er een echte topdag opzitten!

Wij willen zeker ook de leerlingen van ‘T Saam Campus Cardijn bedanken voor hun medewerking, inzet en enthousiasme. Zij hebben er mede voor gezorgd dat onze leerlingen van Heuvelzicht een onvergetelijke dag beleefd hebben! Vanuit het ganse Heuvelzicht team een welgemeende DANKJEWEL!

 

Sportieve groeten,

Werkgroep Sportdag

Shopping Basket