Den nieuwen directeur

Even mezelf voorstellen als ‘den nieuwen directeur’ van Heuvelzicht!

 

Mijn naam is Björn Lefere en ik heb met de start van het nieuwe schooljaar ook letterlijk een nieuwe start genomen. 

 

Ik werk reeds 25 jaar in het onderwijs. Ik kijk terug op een fantastische tijd in het VTI van Ieper waar ik eerst 8 jaar les heb gegeven, daarna 5 jaar TA, 8 jaar technisch directeur en dan nog eens 4 jaar adjunct-directeur van de school was. Ik ben 47 jaar, volop in mijn midlifecrisis dus 😉, gehuwd met Lies Vandoorne en heb al 2 ‘beren’ van zonen, Wannes en Stan.

 

Ik ben ontzettend blij dat ik, samen met het team, verder mag werken aan de toekomst van Heuvelzicht. De goede sfeer, het tof team, de veiligheid en geborgenheid zijn mij de eerste dagen meteen zichtbaar geworden. Ik vind het fantastisch om er onderdeel van te mogen zijn en zie het als een uitdaging waar ik veel zin in heb! Samen met collega Lieve en het volledige team verder bouwen aan een school waar, in een prettige en veilige sfeer, talenten worden gezocht en benut, daar ga ik voor!  

 

Ik vind het belangrijk om ‘betrokken’ en ‘aanwezig’ te zijn, maar ik hoef niet persé zelf op de voorgrond te staan. Het team, de leerkracht, opvoedend en paramedisch personeel, zijn de specialisten, ik enkel de ‘olie’ om het geheel draaiende te houden.  Mijn deur staat open als u vragen of opmerkingen hebt of iets anders kwijt wilt.

 

Verder vind ik de samenwerking met de Vleugels belangrijk. We hebben elkaar nodig om onze leerlingen, die veelal de cliënten van de Vleugels zijn, ‘groot’ te brengen. Goede afspraken en een open visie naar elkaar toe komt iedereen ten goede!

 

Ik kijk er naar uit om de school, de kinderen en jongeren, de ouders en het team nog beter te leren kennen en samen verder te bouwen aan deze school met een prachtige missie!

 

We gaan er samen alles aan doen om de leerlingen een mooie schooltijd te bezorgen! 

 

 

Met hartelijke groet,

Björn Lefere

De leerlingen van PE1 wilden mij direct beter leren kennen als nieuwe directeur. Daarom mochten ze me interviewen. Samen met de leerkracht bereidden de leerlingen enkele vraagjes voor die gesteld konden worden…

 

Van welke school kom je? (Shania)

Ik heb 25 jaar gewerkt in het VTI in Ieper. Ik woon in Klerken, dus nu is het een stukje dichter geworden.

 

Hoeveel kinderen heeft u? (Marek)

Ik heb 2 kinderen die 17 en 19 jaar oud zijn.

 

Hoe kom je naar school? (Yorre)

Ik kom bijna altijd te voet, want ik woon dicht bij school. Ik woon net achter het zorgcentrum De Vleugels.

 

Wanneer ben je getrouwd? (Sam) Ik ben getrouwd op 18 oktober 1997 met Lies. Jullie kennen Lies wel, zij geeft logo in het zorgcentrum. Nog een jaar en ik ben 25 jaar getrouwd, dan wil ik een mooie reis maken!

 

Wanneer is het je verjaardag? (Sam)

Ik verjaar op 18 mei. Ik ben geboren in het jaar 1974.

 

Wat zijn jouw hobby’s? (Kelsy)

Ik heb veel hobby’s… Ik speel onder andere graag muziek. Ik bespeel trompet en tuba. Ook ben ik actief in het voetbal, maar ik speel zelf niet meer mee. Mijn 2 zonen voetballen in Diksmuide, daar help ik hen een beetje. Ook ga ik heel graag wandelen en fietsen.

 

Wat is jouw favoriete plaats om op reis te gaan? (Jarne)

Ik ga zeer graag op reis! Samen met mijn gezin doorkruisten we al heel Frankrijk, van het Noorden tot het Zuiden. Ook ga ik heel graag de bergen in voornamelijk Zwitserland. Een prachtig zicht over alles! Maar mijn mooiste reis was mijn reis naar Amerika. Dit was samen met de muziekschool. We mochten daar muziek gaan spelen aan het Witte Huis en sliepen daar in gastgezinnen, een heel leuke ervaring! Vaak ging ik ook mee als begeleider met mijn vorige school naar Italië.

 

Welke muziek hoort u graag? (Marek)

Ik hoor heel veel soorten muziek graag! Ik kan genieten van klassieke muziek, van popmuziek, maar ook van bigband muziek. Ik ga ook graag naar optredens. Vroeger luisterde ik ook vaak naar U2, Nirvana, …, maar die kennen jullie waarschijnlijk niet meer. Wat ik niet zo graag hoor, is schlagermuziek.


Wat is je favoriete eten? (Leander)

Ik eet sowieso graag. Het liefst van al zalm en ook biefstuk met frietjes. Ook ga ik graag uit eten.


Waar heb je een hekel aan? (Shania)

Ik heb een hekel aan mensen die liegen, dat kan ik niet goed verdragen. Als er iets gebeurd is, of iets fout gelopen, wees dan eerlijk. Maar als je liegt, kan je het niet verhelpen en dan komt het toch uit en zit je met een probleem. Dan wordt iedereen boos.


Heb je huisdieren? (Ashley)

Ja, ik heb 1 poes, Simba, genoemd naar de film ‘De leeuwenkoning’. Vroeger, toen ik thuis woonde, had ik een hond en ook vogels. Nu zijn we te weinig thuis om een hond in huis te nemen, je moet daar veel tijd voor hebben/maken. Misschien als we ouder worden, …


Wat was je favoriete vak op school? (Leander)

Ik deed graag wiskunde, ik denk niet dat dat jullie lievelingsvak is. Sport deed ik ook graag. Wat ik absoluut niet graag deed, waren talen. Nederlands, Frans, … Ik ben geen zo een taalknobbel.


Wat is je favoriete TV-programma? (Sam)

Ik ben nogal een sportliefhebber. Mocht ik kunnen, kijk ik elke avond sport zoals voetbal, wielrennen, … Maar mijn vrouw heeft dat niet zo graag. We kijken niet zo veel televisie. We keken wel samen naar een nieuwe serie op Eén nl. ‘Onder vuur’.


Wat was je eerste indruk van onze school? (Marek)

In de vakantie ben ik hier al een beetje geweest, maar jullie hebben echt een topteam! Hele toffe leerkrachten, toffe mensen, een goede indruk dus. Op 1 september, toen ik jullie mocht ontmoeten, jullie zijn fantastische leerlingen! Jullie zijn vriendelijk, knikken goeiendag, geven een hand of een vuistje! Jullie zijn allemaal heel beleefd!

Shopping Basket