Heuvelzicht

Een vrije school voor Buitengewoon Onderwijs Type 2

OP WEG

De KIWANIS Middelkerke/Epernay schenken onze school 7 gloednieuwe fietsen

Begin dit schooljaar kregen we het vriendelijk verzoek van de KIWANIS Middelkerke-Epernay of ze onze school en natuurlijk vooral onze leerlingen in iets konden bijstaan of steunen dit schooljaar.

 

Dankbaar met dit voorstel hadden we wel direct een idee om onze school praktisch uit de nood te helpen. 

 

Door het stijgende aantal leerlingen in onze school en het soms wat verouderde fietsenpark was het de laatste tijd niet evident om alle leerlingen op een degelijke fiets te laten rondbollen. De vraag om een alternatief was al meer dan eens gevallen maar natuurlijk is het voor een school niet altijd evident om dit financieel op te vangen.

 

Lang moest er dus niet getwijfeld worden en het voorstel om een aantal nieuwe degelijke tweewielers te kopen lag al snel op tafel. Dit voorstel werd dan ook goedgekeurd door de commissie en omstreeks halfweg november stonden de fietsen al operationeel in de grote zaal.

 

7 spiksplinternieuwe fietsen bollen nu al eventjes rond in onze grote zaal en hebben onze leerlingen al goed vooruit geholpen! Op donderdag 28 februari werden de leden van de KIWANIS Middelkerke-Epernay op onze school uitgenodigd om de fietsen in te huldigen (zie foto). Bij deze nog eens een dikke dankuwel  aan de organisatie voor deze schenking! We gaan de fietsen bijzonder goed kunnen gebruiken!

Maarten getuigt

Op mijn 1ste dag was ik al vroeg wakker.

Ik was super enthousiast voor mijn 1ste schooldag.

Het kon niet rap genoeg gaan, mijn ontbijt wou ik liefst overslaan.

Mijn mooiste hemd, schone broek, haar in de gel.

Ik wou naar school, o zo snel.

Eindelijk ’t is 10 voor negen, vertrekken maar!

Gelukkig geen regen!

Aan de poort stond juf Lieve al klaar:

“Goeie morgen, Maarten, eindelijk ben je daar!!”

Yes, joepie, vlug de klas binnen.

Yihaaaa! Ik kan m’n schooljaar beginnen!!!

 

Maarten Van Keer – leerling van BuSO

Sportdag Klerken

Traditiegetrouw gaat onze jaarlijkse sportdag door in februari. Dit jaar kozen we voor het thema circus/carnaval. Dit ging voor een groep leerlingen door in de grote zaal van de Vleugels, en voor andere leerlingen in de sporthal te Diksmuide.

 

De eerste grote verrassing van de dag was bij aankomst in de zaal. Daar stonden alle leerkrachten, helemaal uitgedost in het thema: clowns, heksen, punkers, … er was zelfs een varken.

 

Daarna volgde er een kort woordje uitleg en kwamen de leerlingen van het VTI Diksmuide toe om ons een handje te helpen.

 

Er waren heel wat leuke activiteiten verspreid over de grote zaal: trapezedansers (schommelen), het circustentenexperiment (met de parachute), t.e.m het circusdier, het circusballenbad, hang de clown uit, belblaasprikspel, schminkstand, caravannerace (zie foto) =  De leerlingen legden een estafetteparcours af met hun rolwagen. Op het parcours moesten de leerlingen onder slingers, tussen banken en hoepels, onder touwen, … Naast de rolwagen was er ook een kar met een mat waarop de leerlingen konden liggen.

 

In de namiddag was er rolstoeldansen, en zijn we naar buiten gegaan want het was prachtig weer. Ook daar waren heel wat activiteiten voorzien: wandelen, trampolinespringen, snoezeltuin, schommelen, fietsen, fitometer, blotevoetenpad, … Verder was er ook nog het luchtkussen en het snoezellokkaal.

 

We hebben deze prachtige dag nog op een fantastische manier afgesloten. Eerst was er rolstoeldansen en daarna een heuse circusshow opgevoerd door de leerlingen die naar Diksmuide geweest waren. Tot slot was er nog een carnavalsfuif.

 

Meer foto’s en filmpjes zijn terug te vinden op de schoolwebsite.

 

Emely Cordy

Sportdag Diksmuide

Op dinsdag 26 februari stond onze jaarlijkse sportdag op de kalender.

 

Thema dit jaar was ‘CARNAVAL’

 

De klassen PE 1 – 10 en 13 werden met de schoolbus naar Diksmuide gebracht, waar een volledige dag sport en spel op het menu stond.

 

‘s Morgens was er MINI – tennis voorzien voor de verschillende klassen. Er werden kleine terreinen gemaakt, eerst een aantal estafette oefeningen en daarna het echte werk.

Tennis (fore – hand) naar elkaar. Alle leerlingen hebben dit heel goed gedaan, prima inzet en plezierbeleving.

 

Een tweede sport was meer binnen het thema, namelijk circustechnieken. Er werden een aantal werkposten klaargezet waar de leerlingen konden oefenen. Zo was er jogleren met ballonnen, lopen over de balk, trampoline, hoelahoepen, een menselijke piramide maken, …

 

Dit alles oefenen de leerlingen goed in om dan eens terug in Klerken, hun kunnen te tonen op de slot apotheose in de grote zaal.

 

Na de middagpauze was er nog een netbaltornooi voorzien, waar de leerlingen in kleine groepjes tegen elkaar wedstrijden speelden. Er werden heel veel punten gemaakt maar ook heel veel plezier gemaakt.

 

Kortom het was een leuke en sportieve dag!!

 

Tom Tratsaert       

Lerarendag

Al enkele schooljaren wordt ‘de lerarendag’ op een vrije dag georganiseerd. Elke editie wordt met evenveel plezier en enthousiasme uitgewerkt door een zestal  collega’s, dit jaar zorgden Steffie, Emely, Flore, Lieselotte, Eline en Fien voor de planning.

 

Als je een activiteit kan beginnen met een aperitiefje, dan ben je meteen goed gestart! Daarna werd het nog beter: de papa van Fien zorgde voor een heerlijke maaltijd: frietjes met stoofvlees, een klassieker die elke keer scoort!

 

Goed aangesterkt maakten we kennis met de eerste uitdaging: schermen. Met de gepaste uitrusting leerden we de basis van deze sport. Als afsluiter mogen we voor één keer letterlijke ‘de degens kruisen’,  we nemen het op in een duel tegen elkaar. Een verrassende belevenis! Ook aan teamspirit wordt gewerkt tijdens deze dag. De competitiviteit komt al snel bij iedereen boven wanneer we in groep strijden tegen elkaar. Met proeven die zo uit De Mol of Expeditie Robinson kwamen, werd ook dit een topactiviteit!

 

Sinds de zomervakantie werd ons team versterkt door drie flinke baby’s. Pieter, Simon en Jeroen werden papa en trakteerden met een hapje en drankje, ook Ellie, Kasper, Vic en de mama’s waren erbij. Als laatste werden we onderworpen aan ‘de heuvelzicht-quiz’.

 

Steffie, Emely, Flore, Lieselotte, Eline en Fien slaagden erin om er een toffe dag van te maken waar iedereen kon aan deelnemen,  bedankt!

 

Op het einde van de dag werd de wisselbeker doorgegeven aan de kersverse vastbenoemde collega’s: Brecht,  Annelies en Hélène zullen samen met nog drie andere collega’s de lerarendag ’19-‘20 organiseren!  Op naar de volgende editie!

 

Hélène Lambrecht

Contact

vzw Heuvelzicht
Stokstraat 1A
8650 Klerken
051/50 55 58
buo@heuvelzicht.be

directie

BuSO
Mevr. Lieve Deroo
lievederoo@heuvelzicht.be

BuBaO
Mevr. Lieve Dehondt
lievedehondt@heuvelzicht.be

social

Shopping Basket