Een interview met PE1

Een interview met de leerlingen van PE1 over het coronavirus.

Hoe voelen jullie zich in de klas tijdens corona?

 

Wij voelen ons goed in de klas, maar door corona zijn er enkele aanpassingen gebeurd… Leander, Ashley en Kelsy volgen geen onderwijs in onze klas. We missen hen heel erg en hopen dat het snel terug normaal wordt. Wij voelen ons wel veilig in de klas door alle genomen maatregelen. In het begin was het wennen en voelde alles raar aan, maar nu zijn we het al goed gewoon…

 

 

Welke aanpassingen werden er genomen in klas omwille van het coronavirus?

 

Wij proberen telkens onze afstand in de klas te bewaren door de tafels wat uit elkaar te zetten. Wij dragen onze mondmasker bij binnenkomst en wassen onmiddellijk onze handen. Ook onze ramen staan op kipstand zodat we voortdurend frisse lucht krijgen. We raken elkaar niet aan. De tafels, het materiaal en onze handen worden regelmatig ontsmet. Dit vinden we goed.

 

 

Wat vinden jullie niet leuk aan corona?

 

De meesters en juffen dragen een mondmasker en een faceshield. Dit vinden wij niet zo leuk.  We hebben soms moeite om de meesters en de juffen goed te begrijpen. We zien ook niet hun hele gezicht.

 

We vinden het jammer dat we geen soepronde meer mogen doen. Ook de wasronde en de eetkar halen werd geschrapt van onze taken. We hopen dat dit vlug terug mag! Het begeleid werken werd stopgezet in de hippotherapie. Het is jammer want ik zou graag terug gaan werken! Ik hou ervan om tussen de paarden te zitten!

 

Onze activiteiten in de klas werden aangepast, hierdoor hebben we geen koken, geen winkelen, geen tuin, geen Alternatief, geen fietsen en geen zwemmen. Hierbij voelen we ons niet zo goed, we missen al deze activiteiten en we hopen dat het zo snel mogelijk weer kan doorgaan. We blijven constant in onze klas, wat vroeger ook niet zo was.

 

Ook onze meesters en juffen werden aangepast. We missen wel al onze meesters en juffen die we normaal hadden, maar de huidige meesters en juffen doen ook hun best! Er werden ook enkele aanpassingen doorgevoerd in de refter ‘s middags en in het busvervoer.

 

Toch vinden wij ook iets positiefs: het middagtoezicht gaat nu steeds buiten op de speelplaats door bij mooi weer.

 

 

Hoe denken jullie over het vaccin?

 

Indien we de kans krijgen, zijn wij allemaal bereid om ons te laten vaccineren tegen het corona-virus. Want wij vinden dat een vies beestje! Doordat wij zullen gevaccineerd zijn, zal hopelijk alles terug een beetje ‘normaal’ worden.

Comments are closed.

Shopping Basket