Samen op weg naar Kerstmis

Tijdens de advent nemen we de leerlingen mee op weg naar Kerstmis. Dit doen we met een prachtige adventskalender, getekend door juf Lisa.

 

We starten, op de eerste adventszondag, in het huis van Jozef en Maria: de deur staat open maar er is niemand thuis. Jozef en Maria moeten op reis naar Bethlehem. We knippen en plakken een wiegje in het deurgat, want Jozef en Maria hebben de hoop dat alles goed komt, dat ze met hun kleine baby terug thuis zullen komen, na een lange reis.

 

Vervolgens kleuren we elke schooldag een voetstap, zo komen we telkens een stapje dichter bij Kerstmis. Op de tweede adventszondag komen we aan bij de grote stenen boog. Kijk eens goed, want als we de boog rood kleuren, krijgen we een groot hart! Jozef en Maria helpen elkaar tijdens de moeilijke tocht, want ze houden van elkaar (liefde).

 

Vijf voetstappen verder komen we aan bij de herberg, derde adventszondag. Er brandt veel licht. Maar voor Jozef en Maria is er geen plaats. De herbergier laat hen niet binnen. We knippen en kleven de herbergier in de deuropening. Achteraf had de man misschien wel berouw dat hij die hoogzwangere vrouw geen plaats wou of kon aanbieden. 

 

De laatste vijf voetstappen leiden ons naar de stal. De grote ster boven de stal staat symbool voor het geloof in Jezus. Want zij die geloven, de herders en de drie koningen, volgen de ster tot bij stal. Nu zijn we helemaal klaar voor het feest van de geboorte van Jezus, Kerstmis!

 

Ook het personeel van Heuvelzicht wordt uitgenodigd om mee op weg te gaan naar Kerstmis. Naast de opdracht om samen met de leerlingen de taakjes bij de adventskalender uit te voeren, komt er een zingevende tekst van priester Antoon Vandeputte (uitgeverij muurkranten). De adventskalender sluit nauw aan bij deze tekst, waarin de kernwoorden hoop, liefde, berouw en geloof treffend worden beschreven.

 

Op deze manier gaan we allemaal samen op weg naar Kerstmis!
Als dat niet mooi is…

 

Tom Verheecke
Pastorale Werkgroep Heuvelzicht

Comments are closed.

Shopping Basket