Startviering schooljaar 2019-2020

Het is weer zover …

 

Een nieuw schooljaar gaat van start!  Dat betekent veel nieuwe gezichten, zowel bij de leerlingen als leerkrachten. Traditioneel staat er jaarlijks een startviering gepland. We vieren het begin van een boeiend schooljaar! 

Het team van de godsdienstleerkrachten staken de koppen bij elkaar om dit uit te werken. De viering ging door op woensdag 18 september. Samen met priester Lode kwamen alle leerlingen samen in onze vernieuwde kapel.

 

We beslisten om een rode draad doorheen de viering te steken. Wat is er beter tijdens de maand september dan als thema ‘een klasgroep vormen, vrienden zijn’ te nemen? Aan de hand van enkele geprojecteerde foto’s konden de leerlingen kennismaken met alle nieuwe gezichten van leerkrachten en leerlingen op onze school. Alle leerlingen verwelkomden hen met een groot applaus! Tijdens de viering werd het verhaal ‘Jezus roept zijn vrienden’ nagespeeld. Jarne, Ashley, Jason en Matthias, leerlingen van PE1, deden dit samen met priester Lode. Ook werd het altaar versierd met een tafelkleed waaraan elke leerling in onze school mocht meewerken. Alle handen van de leerlingen werden namelijk met verf op het laken geprint.

De muziek tijdens de viering werd verzorgd door ons schoolkoor dat bestond uit leerlingen van PE10 en PE13. Bij het zingen van de liedjes deed iedereen vol overgave mee, van het zingen tot het klappen in de handen, van SMOG tot het wuiven naar iedereen. Je hoort het, alleen maar blije gezichten en hechte klasgroepen! 

Op naar een leerrijk schooljaar!

 

Christelijke groeten,

Juffrouw Lieselotte, meester Tom en meester Ward

Comments are closed.

Shopping Basket