Vormsel

Vaar je mee?  Vaar je verder mee met Jezus?

“JA!”, zeiden Charlotte en Leandro! 

Want Charlotte en Leandro deden op zaterdag 30 oktober 2021 hun vormsel.

 

Vormheer Toon Vandeputte verwelkomde iedereen maar vestigde meteen ook alle aandacht op de twee vormelingen die met een lied en een warm applaus vooraan in de kapel plaats mochten nemen. Op de ereplaatsen! Want het moest en zou vandaag hun dag worden! 

 

(Kijk hoe trots ze zijn…)

 

Het evangelieverhaal “Storm op het meer” werd zo gebracht dat we de woorden van het bijbelverhaal niet alleen hoorden maar ook ten volle beleefden. Het verhaal werd uitgebeeld, we hoorden de storm dichterbij komen, we voelden de wind en de regen, we hoorden de donder,…

 

Maar het belangrijkste, de boodschap van het verhaal “vertrouw er op dat Jezus er altijd zal zijn voor je” werd in één mooi gebaar samengevat: de zalving met Chrisma, een kruisje op het voorhoofd van de vormelingen. Jezus vaart met Charlotte en Leandro verder mee, mee op de tocht van het leven.

 

 

 

Na het samen zingen van het grote danklied en het gebed Onze Vader, ondersteund met gebaren, was het tijd om samen het brood van Jezus te delen. Uiteraard kwamen de eregasten, onze vormelingen, eerst aan bod. We sloten de viering af met een feestelijk lied.

 

 

 

Nu was het tijd om het feest dat in gang werd gezet, verder te zetten. Na de viering werd op school nog een glaasje aangeboden.  Er waren alleen maar blije en trotse gezichten te zien!

 

Proficiat Charlotte!

Proficiat Leandro!

Shopping Basket