3 op een rij

Jullie hebben ze waarschijnlijk al zien blinken op de speelplaats. De rood/wit gekleurde containers op de speelplaats van Heuvelzicht.

 

Plaatsgebrek werd een feit. Sinds dit schooljaar werkt Els fulltime voor school, het ‘kotje’ van de logo was wat klein en donker en ook Elsy had een plek nodig.

 

Begin september kregen we dan ook alle drie een eigen container, ons eigen lokaal. Hier staan ze dan, 3 op een rij.

In de container het dichtst bij de school kan je op stap gaan samen met  Els. We leren er vooral spelenderwijs onze oog -hand coördinatie en fijne motoriek  te trainen en we gaan samen stapsgewijs verder op weg naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid op allerlei vlakken (schrijven, rekenen, planmatig handelen, omgaan met klok en geld, aanleren activiteiten,…)


In de middelste container en de container het dichtst bij de grote zaal wordt dan weer hard gewerkt rond communicatie. Woordenschat wordt er uitgebreid a.d.h.v. concreet materiaal en/of foto’s en/of picto’s, er wordt gewerkt rond herkennend/functioneel, technisch en begrijpend lezen, de mondmotoriek wordt getraind, alsook aan een correcte articulatie werken we. Verschiet ook niet als jullie handen zien zwieren en zwaaien door de ramen, want SMOG staat natuurlijk ook op ons programma.

 

We wachten er nog even op, maar binnenkort kunnen ook de leerlingen op wieltjes hier vlot binnenrijden als de hellende vlakken geleverd zullen worden.

 

We kijken er alvast naar uit om de leerlingen ook dit schooljaar veel bij te leren en te ondersteunen, dit met inval van daglicht en veel verse buitenlucht om ons hoofd fris te houden.

 

Op naar een normaler schooljaar, naar een schooljaar zonder sluiting en met blije gezichten.

 

Els, Elsy en Annelies

Shopping Basket