Heuvelzicht

Een vrije school voor Buitengewoon Onderwijs Type 2

IN DE KIJKER

De Heuvelbar

4 november, 2019 

Vorig schooljaar werd de ‘Heuvelbar’ geopend op onze school vzw Heuvelzicht.

 

De bar werd opgericht als vraag vanuit het team om op bepaalde momenten eens gezellig samen te kunnen keuvelen en de week te bespreken. Dit werd een groot succes want bij iedere opening hadden we steeds een grote opkomst, de bar werd ook geopend tijdens het oudercontact zodat de aanwezige ouders nog konden genieten van een natje en een droogje na de bespreking van hun kind. 

 

De drankjes werden aangeboden aan democratische prijzen van 1 of 2 euro en zo hadden we vorig schooljaar toch een mooie winst van 250 euro!

 

Met de werkgroep mochten we deze winst uitbesteden ten voordele van onze leerlingen en werd er gekozen om klein materiaal aan te kopen die gebruikt kan worden op het luchtkussen. De lessen kunnen hiermee nog uitdagender, speelser, toffer, uitgebreider,… gebracht worden aan de leerlingen. 

 

Zo werden er tal van verschillende soorten ballen gekocht, een médecinbal, pittenzakjes met figuren, een kruiptunnel, ringen en werpzakjes. 

 

PE 12 mocht als eerste dit klein materiaal uittesten en genoot met volle teugen. 

De Heuvelbar

Ook dit schooljaar blijft de Heuvelbar open en hopen we terug op een mooie winst zodat we volgend schooljaar weer een nieuw project kunnen steunen! 

 

Groetjes 

Het Heuvelbarteam! 

Startviering schooljaar 2019 - 2020

18 september, 2019 

Het is weer zover …

 

Een nieuw schooljaar gaat van start!  Dat betekent veel nieuwe gezichten, zowel bij de leerlingen als leerkrachten. Traditioneel staat er jaarlijks een startviering gepland. We vieren het begin van een boeiend schooljaar! 

Het team van de godsdienstleerkrachten staken de koppen bij elkaar om dit uit te werken. De viering ging door op woensdag 18 september. Samen met priester Lode kwamen alle leerlingen samen in onze vernieuwde kapel.

 

We beslisten om een rode draad doorheen de viering te steken. Wat is er beter tijdens de maand september dan als thema ‘een klasgroep vormen, vrienden zijn’ te nemen? Aan de hand van enkele geprojecteerde foto’s konden de leerlingen kennismaken met alle nieuwe gezichten van leerkrachten en leerlingen op onze school. Alle leerlingen verwelkomden hen met een groot applaus! Tijdens de viering werd het verhaal ‘Jezus roept zijn vrienden’ nagespeeld. Jarne, Ashley, Jason en Matthias, leerlingen van PE1, deden dit samen met priester Lode. Ook werd het altaar versierd met een tafelkleed waaraan elke leerling in onze school mocht meewerken. Alle handen van de leerlingen werden namelijk met verf op het laken geprint.

De muziek tijdens de viering werd verzorgd door ons schoolkoor dat bestond uit leerlingen van PE10 en PE13. Bij het zingen van de liedjes deed iedereen vol overgave mee, van het zingen tot het klappen in de handen, van SMOG tot het wuiven naar iedereen. Je hoort het, alleen maar blije gezichten en hechte klasgroepen! 

Op naar een leerrijk schooljaar!

 

Christelijke groeten,

Juffrouw Lieselotte, meester Tom en meester Ward

Heuvelzicht Got Talent

27 juni, 2019 

Het schooljaar 2018-2019 is al weer voorbij gevlogen en op donderdag 27 juni was het tijd voor de afsluitnamiddag. Het was dit jaar een speciale afsluitnamiddag want we namen niet alleen afscheid van maar liefst 14 schoolverlaters, maar ook 2 collega’s gingen op pensioen. Juffrouw Cecile en juffrouw Erna verdienden het dan ook om op deze dag letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet te worden.

 

De leerlingen hadden hun best gedaan om een heuse show in elkaar te steken voor juffrouw Cecile en juffrouw Erna en dit onder de noemer ‘Heuvelzicht Got Talent’. Er waren 11 leuke acts voorzien waarin de leerlingen hun talenten mochten laten zien op het podium in de grote zaal. Ter ere van hun pensioen waren Juffrouw Cecile en Juffrouw Erna de jury van dienst en mochten ze dus ook de hele show aanschouwen van op de eerste rij.

 

De leerkrachten toonden het goede voorbeeld en gaven het beste van zichzelf met de aangepaste versie ‘Skwone Meiskes’ ter ere van juffrouw Cecile en juffrouw Erna. Een mooi koor van leerkrachten brachten dit lied onder muzikale begeleiding van meester Stefaan op de piano.

Daarna was het aan de leerlingen om hun talenten te showen op het podium. PE1 en meester Stefaan haalden hun beste ‘Heuvelmoves’ uit tijdens een  mooie dans. PE8 en meester Ward deden dan weer een ‘Hoedendans’ en juffrouw Cecile en juffrouw Erna mochten meedoen. En na een mooie en poëtisch voorleesmoment werd de jury en het publiek ook getrakteerd op de voetbalkunsten van ‘Hazard & Co’.

Sieger van PE9 en Emmanuel van PE12 zorgden voor een kleurrijke sorteeract. Chanelle en Kenny van PE1 brachten een wel heel speciaal en kunstzinnig duet. Terwijl Chanelle het publiek entertainde met een mooi muzikaal optreden, schilderde Kenny in recordtempo een mooi schilderij. De jury was hier dan ook danig van onder de indruk. Meester Jeroen en de leerlingen van PE4 deden een spectaculair en ritmisch optreden met heel wat gedrum en getrommel. We hadden een verrassingsoptreden voor de jury voorzien en juffrouw Cecile en juffrouw Erna mochten zich meten in een wedstrijdje eieren opkloppen. Juffrouw Erna kwam hier als winnares uit de bus.

De leerlingen van PE3, PE5 en PE13 brachten een prachtige rolstoeldans. Robby van PE6 durfde het aan om juffrouw Cecile en juffrouw Erna uit te dagen voor ‘de ronde van Klerken’. Allen trokken ze een fietstruitje aan en na het startsignaal kon hun plezier niet meer op. Juffrouw Cecile en juffrouw Erna hadden alle moeite om Robby bij te houden, laat staan dat ze hem konden inhalen. Als afsluiter van de show brachten de leerlingen van PE10 een ingetogen en emotioneel geladen 7 anjers, 7 rozen met SMOG. Juffrouw Cecile en juffrouw Erna werden dan ook bedankt voor hun jarenlange inzet met een artistiek boeketje bloemen anjers en rozen.

Juffrouw Cecile en juffrouw Erna waren zeer onder de indruk van alle optredens en talenten van de leerlingen. Nu was het hun beurt om de leerlingen te bedanken en ze een laatste keer te verwennen door te trakteren met een lekker ijsje. Daarna werd de dag afgesloten met een leuke fuif en mochten de leerlingen zich uitleven op de dansvloer.

 

Veel succes aan alle schoolverlaters!

Dank u wel, juffrouw Cecile en juffrouw Erna! Jullie worden nu al gemist.

De kampioenen zetten Heuvelzicht op stelten

28 mei, 2019 

Op 28 mei kwamen de leerlingen mondjesmaat toe.. Allemaal richting grote zaal, wat uiteraard niet de gewoonte is. Zou er iets aan de hand zijn?

 

Plots leken de leerlingen in een theaterzaal te zitten. Ze zagen Carmen, Xavier, Pol, Doortje, Pascal, Bieke & Marcske. Ze konden na enkele weken opnieuw voetballen. Het slechte weer en weinig spelers zorgden ervoor dat ze telkens forfait moesten geven.

 

Carmen vond het tijd voor een aperetief, terwijl Xavier zijn dagschotel snel uitdronk. Marc liet zelf zijn chochomelk staan. Pol, de trainer, was alweer aan het zagen.. ‘Kom jongens, omkleden!’


Maar plots lag een kaper op de kust. Een dief liep weg met de truitjes! Geen truitjes = geen wedstrijd. Gelukkig kwam Doortje met een goed idee. De kampioenen vroegen de leerlingen of ze het zagen zitten om hen te helpen. Ze twijfelden niet en zagen het met veel enthousaisme zitten.

 

Zo gezegd, zo gedaan. Er waren tal van activiteiten om ons voor te bereiden voor de wedstrijd. BiM met Bieke om te ontspannen, kap- en beautysalon bij Carmen, Xavier’s misterieuze verhaal, Marcskes magische creaties, Pascal’s plezante pasjes, Boma’s boekenhoek, Pol’s penaltycup, Doortjes doe- en denkbord, DDT’s dolle rollers.

 

‘s Middags kwamen de leerlingen opnieuw samen. We zagen dezelfde pesonages opnieuw opduiken. Ze bedankten onze leerlingen van harte voor de mooie shirts én spandoekken. Marc vroeg hem wel af wie dat spanddoek nu zou genomen hebben. De dader moest uiteraard nog gevonden worden. De politie vertelde de kampioenen dat de dief sporen op het domein hadden achtergelaten. Daar waren de kampioenen helemaal niets mee, ze kwamen voor de eerste keer op het domein van De Vleugels.. Wat nu? Gelukkige waren de dames van de kampioenen aanwezig. Carmen kwam met een fantastisch plan af. De leerlingen kennen het domein. Zo vroeg ze aan de leerlingen of ze het opnieuw zagen zitten om te helpen. JAA!, was alweer hun deel.

 

Na een lange fotozoektocht per klas kwamen de leerlingen terug in de zaal. Ze probeerden de puzzel met verschillende stukken op te lossen. Na het dessert en het drankje was het heel snel duidelijk. Pol en Marc kwamen binnen met de dader. Xavier kon zijn ogen niet geloven; DIMITRI?! Als straf kozen de leerlingen ervoor om Dimitri in het doel te laten staan. De leerlingen, die afgelopen ochtend toevallig genoeg nog samen trainden met Pol en Xavier, mochten een penalty nemen als ze dat wilden. Ik moet het jullie uiteraard niet vertellen, Dimitri zag alle hoeken van het doel en bakte er niet veel van.

 

Eind goed al goed..

 

Een dikke merci aan de leerlingen van VISO Roeselare, alsook de leerlingen én leerkrachten van Heuvelzicht om zich een volledige dag in het zweet te werken!

 

Met vriendelijke groeten

Nadine, Jacqeluine, Annelies L., Eline, Simon, Brecht & Hannes

Heuvelzicht opent deuren

22 maart, 2019 

Op vrijdag 22 maart opende de school haar deuren tijdens het schoolfeest van dit schooljaar. Vanaf 15u was iedereen reeds welkom in de grote zaal van De Vleugels. De gasten werden warm ontvangen door directie en leerkrachten en er was de mogelijkheid om te smullen van een lekker stukje taart, gebak of koekje en een koffie of thee. De leerlingen hadden zelf een aantal van deze gebakken en koekjes gemaakt tijdens de kookles de dag voordien.

We wilden bezoekers van ons schoolfeest de kans geven om onze school beter te leren kennen aan de hand van een rondleiding. Er kon op voorhand ingeschreven worden voor een rondleiding doorheen de verschillende lokalen in het schoolgebouw en het domein van de Vleugels. Alle activiteiten die op school aangeboden worden aan onze leerlingen kwamen tijdens de rondleiding aan bod.

De grote zaal werd ingekleed en was voorzien van de nodige kinderanimatie in de vorm van een stand voor grime en een visput met leuke prijzen. Op het podium stonden alle tombolaprijzen uitgestald. Juffrouw Cecile verkocht met groot gemak alle tombolalotjes, maar er zaten dan ook een aantal leuke prijzen tussen en iedereen had sowieso prijs. Vanaf 18u zorgde meester Jeroen dat de barbecuegeur de zaal binnen drong en er vlot aangeschoven werd voor een smakelijke braadworst.

Meester Stefaan zorgde voor de muzikale noot met zijn band ‘de Muzikale Musketiers’. Later op de avond werden er nog 5 extra mooie prijzen uitgedeeld aan de 5 gelukkigen die hun lotje getrokken zagen door een onschuldige kinderhand. We kregen van veel bezoekers te horen dat het eens zeer leuk en interessant was om eens meer te weten te komen over hoe er gewerkt wordt in onze school en over welke lokalen en materialen we beschikken.

Bij deze willen we nogmaals onze sponsors van het schoolfeest van dit jaar bedanken!

Contact

vzw Heuvelzicht
Stokstraat 1A
8650 Klerken
051/50 55 58
buo@heuvelzicht.be

directie

BuSO
Mevr. Lieve Deroo
lievederoo@heuvelzicht.be

BuBaO
Mevr. Lieve Dehondt
lievedehondt@heuvelzicht.be

social

Shopping Basket