Heuvelzicht

Een vrije school voor Buitengewoon Onderwijs Type 2

IN DE KIJKER

Heuvelzicht Got Talent

27 juni, 2019 

Het schooljaar 2018-2019 is al weer voorbij gevlogen en op donderdag 27 juni was het tijd voor de afsluitnamiddag. Het was dit jaar een speciale afsluitnamiddag want we namen niet alleen afscheid van maar liefst 14 schoolverlaters, maar ook 2 collega’s gingen op pensioen. Juffrouw Cecile en juffrouw Erna verdienden het dan ook om op deze dag letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet te worden.

 

De leerlingen hadden hun best gedaan om een heuse show in elkaar te steken voor juffrouw Cecile en juffrouw Erna en dit onder de noemer ‘Heuvelzicht Got Talent’. Er waren 11 leuke acts voorzien waarin de leerlingen hun talenten mochten laten zien op het podium in de grote zaal. Ter ere van hun pensioen waren Juffrouw Cecile en Juffrouw Erna de jury van dienst en mochten ze dus ook de hele show aanschouwen van op de eerste rij.

 

De leerkrachten toonden het goede voorbeeld en gaven het beste van zichzelf met de aangepaste versie ‘Skwone Meiskes’ ter ere van juffrouw Cecile en juffrouw Erna. Een mooi koor van leerkrachten brachten dit lied onder muzikale begeleiding van meester Stefaan op de piano.

Doe- en beleefdag

28 mei, 2019 

‘De kampioenen zetten Heuvelzicht op stelten’

 

Op 28 mei kwamen de leerlingen mondjesmaat toe.. Allemaal richting grote zaal, wat uiteraard niet de gewoonte is. Zou er iets aan de hand zijn?

 

Plots leken de leerlingen in een theaterzaal te zitten. Ze zagen Carmen, Xavier, Pol, Doortje, Pascal, Bieke & Marcske. Ze konden na enkele weken opnieuw voetballen. Het slechte weer en weinig spelers zorgden ervoor dat ze telkens forfait moesten geven.

 

Carmen vond het tijd voor een aperetief, terwijl Xavier zijn dagschotel snel uitdronk. Marc liet zelf zijn chochomelk staan. Pol, de trainer, was alweer aan het zagen.. ‘Kom jongens, omkleden!’
Maar plots lag een kaper op de kust. Een dief liep weg met de truitjes! Geen truitjes = geen wedstrijd. Gelukkig kwam Doortje met een goed idee. De kampioenen vroegen de leerlingen of ze het zagen zitten om hen te helpen. Ze twijfelden niet en zagen het met veel enthousaisme zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo gezegd, zo gedaan. Er waren tal van activiteiten om ons voor te bereiden voor de wedstrijd. BiM met Bieke om te ontspannen, kap- en beautysalon bij Carmen, Xavier’s misterieuze verhaal, Marcskes magische creaties, Pascal’s plezante pasjes, Boma’s boekenhoek, Pol’s penaltycup, Doortjes doe- en denkbord, DDT’s dolle rollers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘s Middags kwamen de leerlingen opnieuw samen. We zagen dezelfde pesonages opnieuw opduiken. Ze bedankten onze leerlingen van harte voor de mooie shirts én spandoekken. Marc vroeg hem wel af wie dat spanddoek nu zou genomen hebben. De dader moest uiteraard nog gevonden worden. De politie vertelde de kampioenen dat de dief sporen op het domein hadden achtergelaten. Daar waren de kampioenen helemaal niets mee, ze kwamen voor de eerste keer op het domein van De Vleugels.. Wat nu? Gelukkige waren de dames van de kampioenen aanwezig. Carmen kwam met een fantastisch plan af. De leerlingen kennen het domein. Zo vroeg ze aan de leerlingen of ze het opnieuw zagen zitten om te helpen. JAA!, was alweer hun deel.

 

Na een lange fotozoektocht per klas kwamen de leerlingen terug in de zaal. Ze probeerden de puzzel met verschillende stukken op te lossen. Na het dessert en het drankje was het heel snel duidelijk. Pol en Marc kwamen binnen met de dader. Xavier kon zijn ogen niet geloven; DIMITRI?! Als straf kozen de leerlingen ervoor om Dimitri in het doel te laten staan. De leerlingen, die afgelopen ochtend toevallig genoeg nog samen trainden met Pol en Xavier, mochten een penalty nemen als ze dat wilden. Ik moet het jullie uiteraard niet vertellen, Dimitri zag alle hoeken van het doel en bakte er niet veel van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eind goed al goed..

 

Een dikke merci aan de leerlingen van VISO Roeselare, alsook de leerlingen én leerkrachten van Heuvelzicht om ze een volledige dag in het zweet te werken!

 

Met vriendelijke groeten

Nadine, Jacqeluine, Annelies L., Eline, Simon, Brecht & Hannes

Heuvelzicht opent deuren

22 maart, 2019 

Op vrijdag 22 maart opende de school haar deuren tijdens het schoolfeest van dit schooljaar. Vanaf 15u was iedereen reeds welkom in de grote zaal van De Vleugels. De gasten werden warm ontvangen door directie en leerkrachten en er was de mogelijkheid om te smullen van een lekker stukje taart, gebak of koekje en een koffie of thee. De leerlingen hadden zelf een aantal van deze gebakken en koekjes gemaakt tijdens de kookles de dag voordien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We wilden bezoekers van ons schoolfeest de kans geven om onze school beter te leren kennen aan de hand van een rondleiding. Er kon op voorhand ingeschreven worden voor een rondleiding doorheen de verschillende lokalen in het schoolgebouw en het domein van de Vleugels. Alle activiteiten die op school aangeboden worden aan onze leerlingen kwamen tijdens de rondleiding aan bod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De grote zaal werd ingekleed en was voorzien van de nodige kinderanimatie in de vorm van een stand voor grime en een visput met leuke prijzen. Op het podium stonden alle tombolaprijzen uitgestald. Juffrouw Cecile verkocht met groot gemak alle tombolalotjes, maar er zaten dan ook een aantal leuke prijzen tussen en iedereen had sowieso prijs. Vanaf 18u zorgde meester Jeroen dat de barbecuegeur de zaal binnen drong en er vlot aangeschoven werd voor een smakelijke braadworst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meester Stefaan zorgde voor de muzikale noot met zijn band ‘de Muzikale Musketiers’. Later op de avond werden er nog 5 extra mooie prijzen uitgedeeld aan de 5 gelukkigen die hun lotje getrokken zagen door een onschuldige kinderhand. We kregen van veel bezoekers te horen dat het eens zeer leuk en interessant was om eens meer te weten te komen over hoe er gewerkt wordt in onze school en over welke lokalen en materialen we beschikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze willen we nogmaals onze sponsors van het schoolfeest van dit jaar bedanken!

Contact

vzw Heuvelzicht
Stokstraat 1A
8650 Klerken
051/50 55 58
0476/92 05 37
buo@heuvelzicht.be

directie

BUSO
Mevr. Lieve Deroo
lievederoo@heuvelzicht.be

BUBAO
Mevr. Lieve Dehondt
lievedehondt@heuvelzicht.be

Shopping Basket