SMOG

Met heel veel trots mocht onze school alsook het zorgcentrum de Vleugels het kwaliteitslabel SMOG-vriendelijke leer-en leefomgeving in ontvangst nemen.

 

Vooraleer we dit kregen, moest er voldaan zijn aan 6 criteria, waaronder iemand met een officieel SMOG-attest in dienst hebben, dagelijks SMOG gebruiken binnen de werking en dit ook aanleren aan de collega’s, SMOG aanleren aan de omgeving van de SMOG gebruiker, …

 

Dagelijks zijn we hier in de weer met onze handen, zowel in de verzorging van de leerlingen, in het hand-op-hand begeleiden, maar ook in het zwaaien en zwieren met onze hand(en) om onze communicatie duidelijker te laten overkomen.

 

Er zijn steeds meer initiatieven die dit de wijde wereld willen insturen, denk maar aan de site smogjemee, wat zelfs een bezoek aan de koning opbracht, of de vernieuwde site van smog.vlaanderen, waar ook enkele gebaren te bekijken zijn.

 

We hopen van harte dat de mensen de voordelen zien en zelf ondervinden, om onze leerlingen op deze manier een stem te geven en die van ons duidelijker te laten overkomen door de visuele ondersteuning.

 

Bij deze bedankt, aan iedereen die gelooft in het nut hiervan en het ook dagelijks gebruikt bij onze leerlingen, onze kinderen!

 

De logo’s

Shopping Basket