Hij komt, hij komt…

Hij komt, Hij komt, die lieve goede Sint …  

  

Ja hoor … op donderdag 10 november kregen wij hoog bezoek in Heuvelzicht. De sint en zijn pieten kwamen langs en we beleefden dolle avonturen. En raad eens … we zijn allemaal flink geweest!!!  

  

Tijdens de eerste show had de Sint een groot probleem. De zak met cadeautjes was weggewaaid. De leerlingen werden omgetoverd tot hulppieten en gingen mee op zoek naar de zak. Tijdens deze zoektocht met bijhorende liedjes, werden de zintuigen op allerlei manieren geprikkeld. We maakten kennis met de zorgpony’s, we konden proeven van letterkoekjes en speculoospasta, er waren speculooskruiden en jute om aan te ruiken, we trotseerden de weersomstandigheden (wind, regen en kou), we luisterden naar het harde en zachte geklop op de deur, … Gelukkig werd de zak, met de hulp van onze leerlingen, teruggevonden. Elke klas kreeg een zak met snoepgoed en een pakje voor in de klas.   

  

Door het slechte weer en al het harde werk, werd de Sint ziek. Tijdens de tweede show hebben de kinderen een toverdrankje gemaakt zodat de Sint terug beter werd. Eerst moesten ze allerlei proeven afleggen om hulppieten te worden:  

Ze moesten ze een toren maken met dozen, die ze eerder deze week al versierd hadden. Woensdagnacht was piet die al komen halen.   

Er was ook nog een behendigheidsopdracht om te kijken of iedereen wel op het dak kon lopen. 

Tot slot werd iedereen een super danspiet. Wat een feest!  

De Sint verzamelde al de briefjes, die uit zijn boek verdwenen waren, voor zijn gezondheidsdrankje. Om alle hulppieten te bedankten, kreeg iedereen een zak met lekkers en een cadeautje voor in de klas.  

  

Bedankt lieve Sint en pieten. We hebben genoten van jullie bezoek.  

Tot volgend jaar.  

Shopping Basket