To good to cook

Vrijdag 15 december kwam Femke van ‘To good to cook’ op bezoek om een leuke workshop te geven aan de leerlingen van onze leergroepen. Dit werd een leuke ervaring voor onze leerlingen.
 
De workshop bestond uit twee delen. In het eerste deel gingen we aan de slag met een seizoenskalender. We zijn het gewend dat we het hele jaar door bijna alle soorten fruit en groenten kunnen kopen. Als je door de winkel loopt, zou je bijna vergeten dat we verschillende seizoenen kennen. Hoe weten we in welk seizoen welke fruit en groenten geoogst worden? Hoe weten we wanneer we aardbeien, tomaten of bonen in het seizoen kopen als we boodschappen doen? We gingen samen op zoek naar de verschillende groenten en fruit in hun seizoen en ontdekken waarom ze gezond zijn voor ons en de planeet.
In het tweede deel was het tijd om aan de slag in het kookatelier om onze ontdekkingen in praktijk te brengen. De leerlingen maakten kampioenenwraps, princessen- en piratendips en appellollies. Nadien mochten ze natuurlijk ook van het feestmaal genieten. 
Shopping Basket