Doe- en belevingsdagen!

Na een moeilijk coronaschooljaar vol maatregelen, tijdelijke sluitingen, aanpassingen, wissels en onderbrekingen beslisten we om de jaarlijkse doe- en belevingsdag op een zo veilig mogelijke manier te laten doorgaan. Vorig schooljaar hadden we deze dag al verloren tijdens de eerste lockdown, dus dit jaar wilden we deze dag zeker laten doorgaan. En zo ging de doe- en belevingsdag door op donderdag 10 juni en vrijdag 11 juni voor respectievelijk het BuSO en het BuBaO. 

 

We moesten uiteraard rekening houden met de huidige situatie, dus hield dit in dat de doe- en belevingsdag enkel kon doorgaan voor de externe leerlingen die momenteel les krijgen in het schoolgebouw. Maar geen vrees, de leerkrachten die lesgeven in de leefgroepen kregen ook de vrijheid om in hun programma een doe- en belevingsdag te organiseren. Het team van leerkrachten dat momenteel lesgeeft in het schoolgebouw mocht dus een leuke dag in elkaar steken en er werd gekozen om te werken rond het thema ‘vrije tijd’.  

 

Onder normale omstandigheden komen de klassen op een dag als deze met elkaar in contact, maar dit jaar moesten we ons dus houden aan de klasbubbels. Er werden voor elke klas leuke opdrachten voorgesteld en gepland waarbij we ook een doorschuifsysteem opstelden om gebruik te kunnen maken van de grote zaal en de speelplaats. Voor de gelegenheid hebben we de speelplaats onder handen genomen en kleurrijke markeringen op de grond aangebracht waar we allerlei spelletjes mee konden spelen. Met het mooie weer werd deze activiteit voor elke klas een toppertje.  

 

Naast de spelletjes op de speelplaats hadden we ook de grote zaal ter beschikking. Hier werden leuke activiteiten gedaan zoals skeeleren, steppen en skateboarden. We hadden ook een aantal volksspelen gehuurd. Door het mooie weer konden we ook naar buiten om onder andere te kubben op het grasplein, eens naar een speelplein te gaan en voor een bingospel of fotozoektocht tijdens een wandeling door Klerken.  

 

Om toch een gevoel van samenhorigheid te creëren, beslisten we om elke klas een deeltje van een groot kunstwerk te laten maken. Iedere klas kreeg één groot houten puzzelstuk om te versieren. Er werd enkel meegegeven met welke kleuren elke klas moest werken, maar voor de rest mocht er gekozen worden hoe dit puzzelstuk versierd werd. Het is de bedoeling om dit kunstwerk als het af is ergens op te hangen in het schoolgebouw. We zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat.  

 

Om van deze dag helemaal een topdag te maken, werden er pannenkoeken en een sapje voorzien in de namiddag. Het moet niet gezegd dat de leerlingen dit traktaat lieten smaken, met dank aan Bistro P’tit Boucher uit Houthulst. 

 

Iedereen, leerlingen maar ook leerkrachten, ging na deze geslaagde dag, zowel op donderdag en op vrijdag, moe maar voldaan naar huis. En vooral blij dat we na een gemiste doe- en belevingsdag van vorig schooljaar er dit jaar wel in slaagden om, weliswaar met de nodige maatregelen, deze dag te organiseren. 

Comments are closed.

Shopping Basket