Hoog bezoek

Op vrijdag 8 november kwamen Sint-Maarten en Zwarte Piet langs in onze school. Hij bracht een bezoekje aan alle klassen. Iedereen zette zijn beste beentje voor!

PE10: De Sint aan het werk met de strijkrol.

De strijkrol

Pe 10 kreeg de eer om als eerste Sint-Maarten te ontvangen. Zij vertelden en toonden hoe ze strijken met de strijkrol. Daarna mocht Sint dit ook proberen. Wat was hij jaloers op de klas! Hij wilde dit ook heel graag hebben thuis.

PE6: Stoelendans met Sint en Piet.

Stoelendans

De tocht ging verder richting klas PE6. Sint en Piet mochten meespelen met de stoelendans. Wat was dat plezant!

PE11: Ayrton won van de Sint in een memory.

Memory

Vervolgens mocht Sint naar klas PE 11 waar hij een memo-spel mocht spelen van de tuin. Hij verloor tegen Ayrton.

G2: De Sint aan het smarboard.

Het Smartboard

Daarna was het de beurt aan klas G2. Sint en Piet mochten kennismaken met het smartboard. Elk om beurt mochten ze twee prentjes omdraaien. Iedereen deed mee en was heel enthousiast!

PE4: blind proeven voor de Sint.

Proeftest

Bij klas Pe4 kregen Sint en Piet een proeftest. Ze waren eerst wat bang, maar waren gerustgesteld na de eerst hap. Sint mocht bruine chocolade proeven en ananas. Zwarte Piet kreeg witte chocolade. Beiden deden het heel goed!

PE12: Annelies mocht bij de Sint komen.

Het Grote Boek

Elke leerling mocht een hand geven aan Sinterklaas in de klas van PE12 en Sint las voor uit zijn boek. Alle leerlingen waren heel flink geweest.

PE14: Bowling met de Sint.

Bowling

In de klas van PE 14 mochten Sint en Piet bowlen. Ze moesten dit ook op allerlei gekke manieren doen (omgekeerd).  Sint had het wat moeilijk, want hij kon dit beter zonder gootjes. Zwarte Piet smeet een strike. Ze vonden het heel leuk!

PE9: Dansen met de Sint.

Dansen

In de containerklas van PE 9 konden Sint en Piet genieten van een dansoptreden. Iedereen deed mee, wat een feest! Ze hadden ook een mooie tekening gemaakt voor Sint en Piet, wat ze allemaal afgaven.

PE3, PE5 en PE8: Rolstoeldansen met de Sint en Piet.

Rolstoeldansen

In de grote zaal mochten Sint en Piet een spelletje doen met de rolstoelen, samen met de klassen PE 3, PE5 en Pe8.

PE2 en G3: pakjes verdelen met Piet.

Pakjes parcours

De klassen Pe2 en G3 deden een parcours met pakjes. Iedereen deed dat heel goed en mocht komen helpen met Zwarte Piet om alle cadeautjes te verdelen.

PE7: een handmassage voor de Sint.

Massage

In klas PE 7 kreeg Sint-Maarten een handmassage van juf Joke. Wat genoot hij!

G1: Op de schoot bij de Sint.

Picknicken gooien

De leerlingen van klas G1 hadden allemaal een prachtig schoentje gemaakt en probeerden picknicken te gooien in hun schoentje. Sommige leerlingen waren wat bang van Zwarte Piet.

PE13: Sint en Piet mochten proeven van de appel-mijter-flappen.

Appel-mijter-flappen

In het voedingsatelier hadden de leerlingen van Pe13 appelflappen gebakken. Zwarte Piet en Sint mochten hiervan proeven en raden wat de ingrediënten waren. Dit deden ze heel goed. Zwarte Piet vroeg zelfs het recept, wan hij wou dit thuis ook eens maken.

PE1: Zingen met de Sint en Piet.

Music maestro

De leerlingen van klas Pe1 zongen een liedje voor Sint en Zwarte Piet en speelden zelf muziek. Wat genoten ze van dit muzikaal spel!

Sint-Maarten en Zwarte Piet waren heel enthousiast over onze school. Alle kinderen verdienden een zakje met snoep. Toen was het tijd voor hen om afscheid te nemen van onze school.

Tot volgend jaar lieve Sint en Piet!

Comments are closed.

Shopping Basket