Sportdag

Op dinsdag 3 mei stond onze langverwachte sportdag gepland! Na een schrikkeljaar met corona keken onze leerlingen hier enorm naar uit! Een aantal klassen trokken naar het sportcomplex in Diksmuide, de andere leerlingen kregen een attractief aanbod in Klerken.

 

Diksmuide

G2, P.E.1 en P.E.13 kwamen goedgeluimd toe op school. Omstreeks 9u15 trokken we met z’n allen naar het sportcomplex ‘De Pluimen’ in Diksmuide met de bus. Jarne, Shania, Leander, Marek en Jason deden dit traject met de fiets. Aangekomen in Diksmuide verdeelden we ons in groepen. De hele dag kregen we een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten sporten.

 

In de voormiddag stonden er volgende activiteiten op het programma: plinttrefbal, netbal, dood of levend en judo. De leerlingen gingen er ten volle voor, overal een zeer grote inzet! Met af en toe een plas-, eet- of drinkpauze tussendoor verliep alles in de voormiddag zeer vlot en zagen we alleen maar stralende én bezwete gezichten 😊.

 

Van al dat sporten kregen we honger, dus trokken we te voet naar speelplein ‘Zonnestraal’. Het weer zat goed mee en we konden genieten van een lekker belegd broodje in het zonnetje. Na het middagmaal konden de leerlingen nog even ontspannen op het speelplein of in het gras genieten van het lentezonnetje.

 

In de namiddag proefden we ook nog van heel wat activiteiten rond ‘atletiek’: boogschieten, verspringen, hoogspringen, sprint, kogelstoten, speerwerpen, … De leerlingen moedigden elkaar aan en ze gaven alweer het beste van zichzelf. Hier en daar zat er wat competitiedrang tussen de verschillende leerlingen, wat het soms erg spannend maakte!

 

Naar het einde van de dag begon de vermoeidheid toch wat toe te slaan. We stapten terug op de bus of op onze fiets om richting Klerken te trekken, waar we in de klas nog konden nagenieten van een lekker ijsje! De leerlingen vonden het alvast een superleuke dag! Hieronder kan je nog genieten van enkele foto’s en sfeerbeelden.

Klerken

Elke klas kreeg vier activiteiten aangeboden. Hierbij werd rekening gehouden met de mogelijkheden van de klas. Een hindernissenparcours, een ballenfestival, fietsen in open lucht, springen op springkasteel, met karretjes glijden van een helling, een fotozoektocht met sportieve opdrachtjes, rolstoeldansen, badminton, kubb, schieten met pijl en boog, gooien met echte dartspijlen… er was voor elk wat wils!

 

We kregen extra ondersteuning van een aantal studenten van ’t Saam Campus Cardijn uit Diksmuide, een grote dankjewel voor jullie hulp! Het mooie weer zorgde voor een onvergetelijke dag, moe maar voldaan trok iedereen huiswaarts of naar de leefgroep! Enkele impressies van een leuke dag…

Shopping Basket