Zweminstuif Lago Brugge

Op donderdag 21 april kregen we de kans om deel te nemen aan een zweminstuif voor leerlingen van het buitengewoon onderwijs! Deze ging door in het avontuurlijke zwembad ‘LAGO’ te Brugge.

 

Een belangrijke vereiste voor deze activiteit was natuurlijk dat de deelnemers goed moeten kunnen zwemmen en dat ze zich ook onder water goed moeten kunnen redden.

 

Met een selectie van 11 betere zwemmers uit het Bu.S.O. trokken we er dus met de bus op uit richting het Venetië van Vlaanderen. Het werd een onvergetelijk avontuur. 5 verschillende uitdagingen stonden ons op te wachten en volgden elkaar in een snel tempo op.

 

Zo mochten we ons eerst uitleven in het recreatief zwembad. Eerst en vooral lieten we ons meestromen in de bochten van de wildwaterrivier, vervolgens mochten we de glijbanen van het zwemcomplex uittesten om dan uit te monden in het golfslagbad.

 

De volgende 2 proeven gingen door in het zwemgedeelte van het grote complex. Eerst mochten we ons evenwichtsgevoel op de proef stellen op een opblaasparcours. Een hele uitdaging voor sommigen waarna we konden afsluiten met een initiatie waterpolo en basket.

 

Op de terugweg zijn we dan nog gestopt voor een picknick op het recreatief domein ‘De mote’ te Koekelare. Ook daar liet het mooie weer ons niet in de steek en was het daar meer dan aangenaam vertoeven.

 

Alle leerlingen (en ook de begeleiders) waren super enthousiast en hebben met volle teugen genoten van dit avontuur. Het beeldmateriaal geeft jullie een mooi beeld van dit moment. 

Shopping Basket